Restaurant OpBuuren 14,5/20 in Gault Millau

Culinair
Nieuws
van Karl

Prachtige vermelding van Restaurant OpBuuren in Maarssen in 2019 gids van Gault Millau

 

Restaurant OpBuuren kreeg 14,5 uit 20 punten in de onlangs verschenen Gault Millau gids 2019.
“Ongebruikelijke smaakcombinaties worden hier op zeer creatieve wijze bij elkaar gebracht. “

Gault Millau Gids

Gault&Millau Nederland is de toonaangevende restaurantgids binnen de culinaire sector in Nederland. 

GaultMillau brengt elk jaar per land, een compleet vernieuwde gids met waardeoordelen uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren, maar met punten. De puntentelling start bij 10 en eindigt bij 20 punten als de hoogst haalbare score.

GaultMillau gaat tijdens de beoordeling nog altijd uit van de top. Alles moet kloppen als zij komen beoordelen. GuiltMillau kijkt tot in detail naar restaurants.

Bekijk OpBuuren op Gault Millau

Gault Millau 2019 - vermelding Restaurant OpBuuren Maarssen
Gault Millau 2019 - Restaurant OpBuuren Maarssen

Opbuuren 14.5/20

Chef Karl van Baggem heeft een klasserestaurant op een plaats waar je dat niet verwacht. Een chique bistro uitgevoerd in zwart en zilver met een ontspannen sfeer, zonder menu- of wijnkaart. We doorlopen het menu en de wijnen met de jonge garde. Het klinkt veelbelovend én dat is het ook. We krijgen mooie amuses. Een hoorntje van rode biet met Oost-Indische kers en heel verrassend, popcorn met salmiak. Een interessante combi van zoet en zout. Het voorgerecht van tartaar is mooi in balans. De zachte smaak van saffraan perfect gecombineerd met het pittige van wasabinootjes. De macabeo die geschonken wordt bij de geitenkaas met kerrie, trekdrop en wilde Argentijnse garnalen is goed gekozen. De chef schaaft rijkelijk truffel over de vers gemaakte pastapijpjes met knolselderij puree, truffel en champignons. Een signature dish van Karl, die graag met truffel en kaviaar werkt. Ongebruikelijke smaakcombinaties worden hier op zeer creatieve wijze bij elkaar gebracht.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.